Kako je nastala Mama sa sedom

NG 2018 (177)

Dan venčanja je (ako ne i) najvažniji dan u životu svake devojke! I meni je moj bio izuzetno važan, a činjenica da sam već bila „krava s teletom“ (poljubac za babe za ovo poređenje) nije umanjio tu važnost. Naravno da sam želela sve savršeno, pa i sebe, a to je baaaš retkost, jer uglavnom ne hajem za savršenu sebe. I naravno da je sve bilo daleko od savršenog. A počelo je još u frizerskom salonu.

– Ovde nazad imaš jednu sedu, po dužini bih rekla da je tu oko godinu i po – mrtva hladna će frizerka koja me prvi put vidi. Na dan mog venčanja. – Baš je onako masna, mislim, debela – ne zaustavlja se ni nakon što sam zinula, izbečila oči i pokazala ostale znake onog što bi online mediji rekli SKANDAL! ŠOK! NEVERICA!!! – Mogu da ti je čupnem, ali znaš, kažu da to ne valja, tek će onda početi da rastu…

– Neka, ostavi je, sin mi baš ima godinu i po – sad sam ja kao emotivno vezana za dlaku, i baš mi je lepo što sam počela da sedim sa 27! Bila sam lepa na svom venčanju, zaova mi je popravljala frizuru još pre večere i nikad se nisam vratila u taj salon. Što bi Peg rekla (znate ona mala sa Peekaboo kanala, što uči decu matematiku do deset) „Problem rešen, rešili smo problem, sada sve je super“. Našla sam još bolju frizerku, koja baš ume da sebi obezbedi napojnice. – Nemoj da te pređu, hoće da te ofarbaju,  sede prvo rastu napred, kad budeš počela da sediš, ti ćeš prva primetiti.

o

I jesam. Čudno baca svetlo neonka u kupatilu, čudno se presijava bela vlas! Možda nije, možda je od svetla, vidi bela i kad je podignem… Znoj je krenuo sa čela, vid se pomutio, dah ubrzao, ravnoteža poljuljala! Sunce mu, seda! Nova! Dođe do uha, znači tu je oko godinu dana, možda malo manje? Koliko mi ima ovo malo dete? Devet i po meseci! A da stvar bude ironičnija, malo dete sam rodila dan nakon što sam proslavila 30. rođendan. Deco, mama je počela da sedi!

Da kupim farbu? Da promenim neonku? Da ugasim svetlo i zagrlim kanticu sa sladoledom i onu fancy kutiju sa maramicama sa nekim lepim printom? Ćinjenica se neće promeniti – mama postaje… iskusnija? A bogami, baš je to sad i u trendu! Ovo je početak Mame sa sedom, i dalje zbunjene, i dalje nesavršene, ali seda zaslužuje poštovanje, najpre same sebe!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s